Dingemanse & vd Ploeg

Groothandel in verf, wandbekleding en aanverwante artikelen

Zoek

Daken en goten

Het schilderen van daken en goten wordt steeds meer toegepast. Meestal beslist men hiertoe om technische redenen. Elk dak en elke goot is in principe te schilderen. Wel moet men afvragen of schilderen de beste optie is. Technisch is het coaten van beton, zink, staal, beton, polyester, bitumen géén enkel probleem. Op EPDM echter is géén systeem voorhanden.

Goten

Vaak worden zinken goten geschilderd om lekkages tegen te gaan. Belangrijk is dan om op te sporen waar de lekkage(s) zijn. In veel situaties is dan het behandelen van de naden afdoende.

Platte daken

Bij platte daken is het afschot erg belangrijk. De meeste dakcoatings kunnen niet óf slecht tegen stagnerend water. Hierbij wordt door ons rekening gehouden bij het opstellen van het technisch advies. Tevens zijn er warmtewerende coatings voorhanden die het oplopen van de temperatuur onder het dak kunnen reduceren.

Hellende daken

Voor hellende daken is vaak een minder "zwaar" systeem nodig dan bij paltte daken. Ook voor het renoveren en/of hydrofoberen (ook wel impregneren genoemd) van dakpannen zijn eenvoudige systemen voorhanden.

Loodslabben

Wij leveren tevens een eenvoudige coating om loodslabben te behandelen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze technische dienst.

Onze merken

 • merk

  Mathys

  Coatings voor daken en goten
  website
 • merk

  Drost

  Fabricant van bouwverven en industriecoatings
  website
 • merk

  Rust-oleum

  website
 • merk

  Libert

  Specialist in hygiënische coatings en industrieverven
  website