Dingemanse & vd Ploeg

Groothandel in verf, wandbekleding en aanverwante artikelen

Zoek

Keuren van klimmateriaal

Het veilig werken op hoogte begint met de juiste aankoop. Werkgevers zijn verplicht om hun werknemers te laten werken met materiaal dat geschikt is voor professioneel gebruik en voldoet aan wet-en regelgeving. De aanschaf van Wienese klimmateriaal biedt de zekerheid dat wordt voldaan aan de vereiste kwaliteit.

Keuring van klimmateriaal noodzakelijk

Het is verplicht om uw klimmateriaal periodiek te laten keuren door een deskundig persoon. Dit wordt geëist in de wet- en regelgeving voor arbeidsmiddelen. Het gaat om het waarborgen van de veiligheid van klimmateriaal. Zowel vanuit de VCA* als de “Leidraad werken op hoogte” (geïntegreerd in diverse Arbocatalogi) wordt deze periodieke keuringsperiode verder gespecificeerd naar een verplichte jaarlijkse keuring: ‘’De deugdelijkheid van de ladder moet van tijd tot tijd worden gecontroleerd. Hiertoe dient tenminste eenmaal per jaar een inspectie door een deskundige te worden uitgevoerd.’’ Wienese beschikt over deze deskundige personen.

Het team van Wienese

Veel bedrijven en organisaties besteden de keuring en eventuele reparatie van ladders, trappen en steigers uit aan een deskundige, omdat er gespecialiseerde kennis is vereist. Wienese beschikt over een gespecialiseerd en goed opgeleid team van ervaren inspecteurs binnen de ISO en VCA* gecertificeerde afdeling Keuring, Reparatie & Montage. Deze inspecteurs hebben allen de keuringsopleidingen met goed gevolg afgelegd, waarbij men beschikt over een vakbekwaamheidcertificaat conform NEN-EN 17024 persoonsaccreditatie. De inspecteurs beschikken over een mobiele werkplaats (bus). In deze bus zitten de meest voorkomende onderdelen die gebruikt worden tijdens de reparaties. Door de grote kennis van klimmaterialen kunnen de Wienese inspecteurs meer dan 90% van de benodigde reparaties ter plekke uitvoeren. Ook laswerk op locatie behoort tot de mogelijkheden. 

De keuring

Het inschakelen van de afdeling Keuring, Reparatie & Montage is eenvoudig bij Wienese. De inspecteurs komen bij u of bij uw dealer langs voor de keuring. Als de materialen, eventueel na reparatie zijn goedgekeurd ontvangt u een officieel keuringscertificaat. Deze is voorzien van een controlestaat. De controlestaat bevat een overzicht van het goedgekeurde materiaal en het afgekeurde materiaal met argumentatie waarom het is afgekeurd.
Op verzoek kunnen de materialen worden voorzien van een codeplaatje. Daarop staat een uniek nummer of tekst, welke u vooraf hebt opgegeven. Het voordeel van codeplaatjes is dat u op uw eigen manier het klimmateriaal kunt registreren in uw eigen systeem. De codeplaatjes kunnen altijd op het product blijven zitten. De inspecteur bevestigt het codeplaatje d.m.v. popnagels aan het desbetreffende product.
Wienese zorgt ervoor dat de keuring die bij u heeft plaatsgevonden in het Wienese rappelleringssysteem wordt vast gelegd. Dit houdt in dat u ongeveer 11 maanden na de keuringsdatum, dus 1 maand voor het verstrijken van het certificaat, wordt benaderd voor het maken van een nieuwe afspraak. Op deze wijze bent u er van verzekerd dat u tijdig de periodieke keuring laat uitvoeren.

Voor een lange levensduur

Het belang van keuring is groot. Regelmatige inspectie en onderhoud bevorderen de levensduur van uw klimmaterialen, van uzelf en uw medewerkers. Alleen met klimmaterialen die aan alle gestelde eisen voldoen, kunt u veilig op hoogte werken.

Onze merken